Studiul a constatat că urșii polari se potrivesc cu o dietă bogată în grăsimi și săracă în proteine ​​- opusul a ceea ce au fost hrăniți în istoria captivității.

Studiul a constatat că urșii polari se potrivesc cu o dietă bogată în grăsimi și săracă în proteine ​​- opusul a ceea ce au fost hrăniți în istoria captivității.

Un studiu al nevoilor nutriționale ale urșilor polari, în colaborare cu un om de știință al Universității de Stat din Washington, a arătat că animalele emblematice necesită niveluri mai scăzute de proteine ​​decât alți consumatori de carne și că preferarea unei diete bogate în grăsimi le poate îngreuna să se adapteze la o dietă. climat de încălzire.

Cercetătorii au descoperit că urșii polari captivi au fost hrăniți în mod obișnuit cu diete cu carne slabă, care erau mai potrivite pentru lei și tigri și, la fel ca oamenii care se complaceau în exces cu proteine, erau mai susceptibili la boli de rinichi și de ficat. Locuitorii grădinii zoologice suferă, de asemenea, de rate scăzute ale natalității și mor rapid.

Echipa de cercetare – condusă de Charlie Robbins, care a lucrat cu urșii grizzly la WSU de mai bine de trei decenii, și Karyn Rode, o fostă studentă absolventă la centrul școlii pentru urși, care lucrează acum pentru US Geological Survey din Portland – consideră aceeași soartă. s-ar putea întâmpla urșilor polari sălbatici dacă schimbările climatice le reduc traseul prăzii. Studiul lor s-a uitat la urșii captivi și sălbatici.

Urșii polari caută inele și foci de gheață cu barbă atârnând peste raftul continentului. Dacă există multe foci, urzidele arctice preferă grăsimea de la uciderea lor și lasă o parte sau cea mai mare parte din țesutul muscular mai subțire nedigerat. Preferința lor pentru dietele bogate în grăsimi, o adaptare evolutivă care le permite să prospere într-un mediu strict, îi diferențiază de alte carnivore saturate cu proteine.

„Am făcut câteva presupuneri despre nevoile nutriționale ale urșilor polari, deoarece dieta lor este în mare parte doar animale”, a spus Robbins. „Cu toate acestea, spre deosebire de pisici, acestea nu au nevoie și nu pot tolera proteine ​​bogate.”

Urșii și alte animale, inclusiv oamenii, care consumă diete bogate în carne slabă, își fac ficatul și rinichii să lucreze peste timp pentru a procesa proteine ​​și a elibera azot. Uneori, oamenii bazează dietele pe consumul excesiv de proteine ​​ca strategie de slăbire, deoarece organismul trebuie să ardă energie pentru a o procesa. Dar oamenii au o bază alimentară mai largă acolo unde este disponibilă.

„Oamenii pot consuma o mulțime de carbohidrați pentru a evita consumul de prea multe proteine, dar urșii polari nu au acces la plante”, a spus Robbins. „Cu toate acestea, au evoluat pentru a consuma cea mai bogată dietă de grăsimi din orice specie de pe planetă, ceea ce ajută la satisfacerea nevoilor lor calorice, deoarece devin cea mai abundentă specie de urși din lume, asigurându-se totodată că nu mănâncă proteine ​​la un nivel mai mare decât cel pe care îl au. nevoie. „

Studiile lui Rode lucrează în Marea Chukchi, în Cercul Arctic, aproximativ între Alaska și Rusia. În articolul „Efectele energetice și asupra sănătății ale supraconsumului de proteine ​​constrâng adaptarea dietei într-un vârf de prădător”, publicat în revista Scientific Reports, echipa a documentat că urșii polari din Marea Chukchi se sărbătoresc cu grăsime de pinniped în proporție de 66% până la 74% din cantitatea lor. alimente și că dieta lor totală constă din două treimi sau mai multe grăsimi până la o treime sau mai puține proteine.

Pe scurt, urșii polari și-au sculptat un loc mâncând alte animale care mănâncă și alte animale. Dar concentrația de grăsime bogată în energie găsită în grăsime la mamiferele marine în loc de proteine ​​le permite urșilor să-și satisfacă nevoile calorice și nutriționale fără să-și îngreuneze ficatul sau rinichii sau să ardă prea multă energie. Testele pe urși sălbatici au arătat că aceștia nu au prezentat semne de sănătate precară a rinichilor sau ficatului.

Dar nevoile de hrană ale urșilor polari sunt ceva ce cercetătorii au început să descopere abia recent. Studiile anterioare, a spus Rode, s-au concentrat mai mult pe cât de des hrănesc urșii sălbatici decât grăsimea în proteine.

„Cred că a schimbat cu adevărat modul în care privim urșii polari. Gândirea este că aceștia sunt carnivore și ne gândim la ei ca la o specie consumatoare de carne”, a spus Rode, care a observat că au evoluat din urșii bruni care mănâncă somon gras. carne, dar au fructe de pădure care sunt pline de carbohidrați. „Sunt de fapt un omnivor care mănâncă animale, așa că au puține proteine ​​(cerințe)”.

Cu zeci de ani în urmă, îngrijitorii grădinii zoologice au decis pe scară largă, deoarece urșii polari erau carnivori, spre deosebire de urșii bruni omnivori în care au prosperat, că ar trebui să fie hrăniți cu aceleași alimente ca și alți captivi.carnivor, care este lei sau tigri.

Robbins a spus că urșii polari din grădina zoologică sunt hrăniți în mod obișnuit cu diete care constau în aproximativ două treimi de proteine ​​și o treime de grăsimi.

„Ursii sălbatici mănâncă cu susul în jos”, spune el și a remarcat că urșilor grizzly captivi de la WSU le plac și dietele bogate în grăsimi și sărace în proteine.

Robbins și Rode au efectuat un experiment în care urșilor polari captivi li s-au prezentat tăvi cu mâncare din care puteau alege untură sau dieta lor obișnuită cu carne slabă. Untura a câștigat răsturnând pământul. Robbins lucrează cu Mazuri Exotic Animal Nutrition pentru a crea croșete uscate care să răspundă mai bine nevoilor nutriționale ale urșilor captivi.

Dacă schimbările climatice își vor schimba cursul pe gheață și foci, urșii polari sălbatici vor trebui să se adapteze. Dacă primesc foarte puține foci, nu vor putea să culeagă grăsime din uciderea lor și vor trebui să mănânce multe proteine.

În timpul lunilor de vară, este probabil să depindă de surse precum caribuul sau ouăle păsărilor care cuibăresc în pământ, care nu fac aproape nimic pentru a furniza caloriile sau echilibrul nutrițional de care au nevoie.

„Prin urmare, diversitatea lor evolutivă de la urșii bruni și restricțiile fiziologice asociate privind aportul de proteine ​​sunt probabil un factor suplimentar care limitează adaptarea urșilor polari la pierderea gheții de mare”, au scris cercetătorii în articolul din Scientific Reports.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *